Leidinio žiniomis, Tokijas planuoja nesiųsti į žaidynes ministrų ir aukštų pareigūnų, kad paremtų JAV ir kitas šalis, kurios jau paskelbė olimpiados boikotą.

Bet, pagal preliminarų planą, į Pekiną vyks Japonijos parlamento aukštųjų rūmų deputatė Seyko Hashimoto, kuri šįmet buvo Tokijo vasaros olimpinių žaidynių organizacinio komiteto pirmininkė. Ji turi atvykti į Kinijos sostinę prieš pat žaidynių pradžią ir dalyvauti Tarptautinio olimpinio komiteto organizuojamame susitikime. Po to S. Hashimoto liks Pekine ir dalyvaus žaidynių atidarymo ceremonijoje, taip pat kituose oficialiuose renginiuose, jei to reikės.

Kitąmet sukanka 50 metų, kai Japonija ir KLR užmezgė diplomatinius santykius. Todėl Tokijas nenori visiškai atsisakyti delegacijos siuntimo į žaidynes, kad nesukeltų neigiamos Kinijos reakcijos. Bet kai kurie valdančiosios Liberalų demokratų partijos nariai atvirai stoja už olimpiados diplomatinį boikotą.
Anksčiau ministras pirmininkas Fumio Kishida pareiškė, jog Japonija, priimdama sprendimą dėl delegacijos siuntimo į Pekiną, vadovausis savo nacionaliniais interesais.

JAV, protestuodamos prieš žmogaus teisių pažeidinėjimą Kinijoje, pirmadienį paskelbė Pekino žiemos olimpinių žaidynių diplomatinį boikotą. Prie jų jau prisijungė Australija, Jungtinė Karalystė ir Kanada.

XXIV žiemos olimpinės žaidynės vyks Pekine 2022 metų vasario 4-20 dienomis. Kinijos sostinė kaip jų rengimo vieta buvo pasirinkta Tarptautinio olimpinio komiteto sesijoje Kvala Lumpūre 2015 metų liepos 31 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją