Luigi Di Maio turėtų likti užsienio reikalų ministras koalicinėje vyriausybėje, bet giminaičiams pasakė, kad „laikas per žingsnį atsitraukti“, nes jis esąs „išsekęs“, rašė laikraščiai.

M5S yra didžiausia partija premjero Giuseppe Conte vyriausybėje, ir šis žingsnis gali dar labiau susilpninti trapų aljansą su centro kairės Demokratų partija (PD).

Pranešimai pasirodė likus kelioms dienoms iki svarbių regioninių rinkimų, kuriuose M5S ir PD varžysis su Matteo Salvini opozicine kraštutinių dešiniųjų „Lyga“.

33 metų L. Di Maio ryte turėjo susitikti su kitais M5S ministrais ir po pietų partijos susitikime turi paskelbti apie savo atsistatydinimą, rašė laikraščiai.

„Lyga“, kuri populiarumu reikšmingai pirmauja, tikisi, kad M5S ir PD sekmadienį pralaimėjus Emilijoje-Romanijoje, kuri tradiciškai palaikydavo kairiuosius, kils krizė ir žlugs vyriausybė.

M5S šiuose rinkimuose tikriausiai pasirodys ypač blogai, rodo naujausios apklausos.

L. Di Maio M5S vadovavo nuo 2017 metų rugsėjo, bet susiduria su vis didesne vidaus opozicija, judėjimui prarandant populiarumą ir iš jo bėgant įstatymų leidėjams.