Didelė dalis šiuo metu uždarytų įmonių iki tada negalės atnaujinti veiklos, rašo „Corriere della Sera“. Mokyklos apskritai gali likti uždarytos iki vasaros atostogų ir duris atvers tik rugsėjį.

Griežtų judėjimo ribojimų, galiojančių nuo kovo 10 dienos, pratęsimą vyriausybė ketvirtadienį derino su mokslininkais, regionais ir profsąjungomis. Italai šiuo metu gali palikti namus tik išimtinais atvejais, pavyzdžiui, jei vyksta į darbą ar apsipirkti. Ūkio sektoriuje, kur ne gyvybiškai svarbi gamyba yra sustabdyta, tik nedaugelis įmonių jau ateinančią savaitę galės pradėti darbą.

„Dar ne ta situacija, kad gamyba galėtų būti atnaujinta, nes tada kiltų rizika, jog užsikrėtimų kreivė vėl didės ir taip niekais nueis pasiekti rezultatai“, - premjerą citavo „La Repubblica“.

Italijoje, kuri ypač smarkiai paveikta pandemijos, užsikrėtimų banga pastaruoju metu lėtėjo. Tačiau ketvirtadienį pranešta apie 610 naujų mirties atvejų – daugiau nei para anksčiau. Iš viso Italijoje nuo pandemijos pradžios mirė 18 279 Covid-19 pacientai, infekuotųjų yra 144 000.