Tai penktadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis CNN.

Plėtojant Irano ir Rusijos bendradarbiavimą, Kaspijos jūra einantis maršrutas vis dažniau naudojamas dronams, šoviniams ir minosvaidžių sviediniams gabenti. Rusijos vyriausybė juos perka karui prieš Ukrainą, sakoma pranešime.

Taip pat pranešama, kad laivų reisai šiame regione vis labiau „tamsėja“ (išjungiami sekimo davikliai), o tai rodo, kad stengiamasi slėpti krovinių judėjimą.

„Irano eksportui Kaspijos jūra nėra jokios rizikos, nes kaimyninės šalys neturi galimybių ar motyvų uždrausti tokio pobūdžio mainus“, – sako saugos bendrovės „EOS Risk Group“ vyriausiasis žvalgybos analitikas Martinas Kelly`is. Anot jo, šis maršrutas yra ideali aplinka netrukdomai prekybai.

Konsultavimo bendrovės „Bosphorus Observer“ atstovai žurnalistams pranešė, jog Irano režimas prieš karą Ukrainoje investavo lėšų į Rusijos Astrachanės uostą, kad pagerintų savo galimybes gabenti prekes į Europą maršrutu, padedančiu išvengti sankcijų.

Neseniai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į Irano žmones. Jis pažymėjo, kad Iranas, remdamas Rusiją kare prieš Ukrainą, vis labiau izoliuojamas pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją