Tyrimų agentūra įspėja, kad respublikonų kandidatas į prezidentus D. Trumpas galėtų sutrikdyti pasaulinę ekonomiką ir padidinti Jungtinių Valstijų politikai ir saugumui kylančius pavojus.

Agentūros manymu, D. Trumpas nenugalės Hillary Clinton, kuri, labiausiai tikėtina, taps demokratų partijos iškelta kandidate.

Vertinama, kad žymus milijardierius yra pavojingesnis nei Britanijos išstojimas iš Europos Sąjungos (ES) ar ginkluoti susirėmimai Pietų Kinijos jūroje.

Labiau už D. Trumpą pavojingi - staigus ekonomikos sulėtėjimas Kinijoje ir Rusijos intervencija į Ukrainą bei Siriją.

Tyrime naudojamasi vertinimo sistema nuo 1 iki 25 balų. Respublikonų kandidatui D. Trumpui agentūra skyrė 12 balų ir mano, kad milijardierius sukelia tokią pačią riziką, kaip ir „didėjanti, pasaulio ekonomiką destabilizuojanti džihado teroristų grėsmė“.

„Jis buvo ypač priešiškai nusiteikęs dėl laisvosios prekybos ir suteikė Kinijai „valiutų manipuliatoriaus“ etiketę“, - teigiama tyrimo ataskaitoje.

Taip pat perspėjama dėl aštrios ir griežtos verslininko retorikos prieš Meksiką ir Kiniją. Manoma, kad tai gali peraugti į prekybos karą.

D. Trumpas ragino prie JAV ir Meksikos sienos pastatyti „didelę sieną“, kuri užkirstų kelią nelegaliems migrantams ir narkotikų pardavėjams patekti į Jungtines Valstijas, ir dar pridūrė, kad Meksika turėtų apmokėti sienos statybas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (527)