Jo žiniomis, J. Chiracas bus palaidotas šalia vyresniosios dukters Laurence, kuri mirė 2016 metais dėl širdies nepakankamumo. Politiko šeima pabrėžė, kad ceremonija bus kukli ir uždara.

Savo ruožtu radijo stotis „Europe 1“ pranešė, kad pirmadienį Šv. Sulpicijaus bažnyčioje įvyks gedulingos mišios. Jose dalyvaus Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, taip pat laukiama atvykstant buvusių ir dabartinių kitų šalių lyderių. Bendra atsisveikinimo ceremonija, šeimos pageidavimu, turi įvykti sekmadienį priešais Invalidų rūmus Paryžiaus 7-ojoje apygardoje.

Ketvirtadienį J. Chiraco žentas Fredericas Salat-Baroux pranešė, kad jis mirė rytą apsuptas savo artimųjų. J. Chiracas pasitraukė iš politikos po dviejų kadencijų šalies prezidento poste – valstybės vadovo pareigas jis ėjo nuo 1995 iki 2007 metų. Kaip primena Prancūzijos žiniasklaida, 2005 metais politikui buvo diagnozuotas širdies kraujagyslių sistemos susirgimas. 2016 metais jo sveikatos būklė smarkiai pablogėjo po vyresniosios dukters mirties. Trejus pastaruosius metus jis nedalyvavo oficialiose ceremonijose, retai priimdavo lankytojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją