Bandant įvykdyti sulaikymą (informacija apie išduotą V. Janukovyčiaus suėmimo orderį pasirodė naktį iš vasario 23 d. į vasario 24 d.), V. Janukovyčiaus kortežo žmonės pradėjo šaudyti.

Kaip praneša lb.ua, keli asmenys buvo sužeisti, tačiau nėra atmetama galimybė, kad yra žuvusių.

Iš Kijevo V. Janukovyčius išvyko kartu su administracijos vadovu Andejumi Kliujevu ir sugyventine Liubov Poležai, jos dukra ir seserimi Nadežda Marinceva, kuri yra asmeninė V. Janukovyčiaus virėja. Tačiau moterys, kaip teigiama, šiuo metu jau yra Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

DELFI primena, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį Ukrainos Rados deputatas Volodymyras Kurenojus per „Facebook“ paskelbė, jog V. Janukovyčius sulaikytas.

Anot deputato, informaciją dar reikia patikrinti, tačiau ji gauta iš „solidaus šaltinio“. V. Kurennojaus duomenimis, V. Janukovyčius buvo sulaikytas Kryme ir išgabentas į Kijevą.

Ukrainos teisėsaugos agentūros pirmadienį nurodė neturinčios informacijos apie V. Janukovyčiaus buvimo vietą, tačiau pranešama, kad nuverstas lyderis buvo pastebėtas Krymo mieste Sevastopolyje, kuriame bazuojasi Rusijos Juodosios jūros karinis laivynas.

Po to, kai praeitą penktadienį pasirašė susitarimą su opozicija, turėjusį užbaigti į kraujo praliejimą peraugusią priešpriešą, V.Janukovyčius pabėgo iš sostinės į rytų Ukrainą. Sienos apsaugos tarnyba nurodė, kad prezidentas šeštadienį mėgino išskristi iš Donecko, tačiau pareigūnai neleido to padaryti.

VRM ir Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pirmadienį pareiškė neturinčios informacijos apie V.Janukovyčiaus sulaikymą.

Parlamento pirmininkas pirmadienį perėmė valstybės vadovo pareigas, tačiau vienas prezidento patarėjas sekmadienį sakė naujienų agentūrai AP, kad V.Janukovyčius planuoja likti valdžioje.

Tuo tarpu įtampa didėjo Kryme, kurio prorusiški politikai organizuoja mitingus, formuoja protestuotojų dalinius ir reikalauja autonomijos.

Kryme įsikūrusi didelė Rusijos jūrų pajėgų bazė, dėl kurios Kijevas ir Maskva nesutaria jau du dešimtmečius.