Su Lenkijos diplomatais susijęs šaltinis portalui taip pat patvirtino, kad vizos nebeišduodamos. Šaltinio teigimu, neaišku, ar šis sprendimas yra laikinas ar ilgalaikis.

Remiantis naujienų portalo informacija, toks sprendimas galėjo būti priimtas dėl Baltarusijoje didėjančios migrantų problemos.

Anksčiau Lenkijoje buvo pranešta, kad Baltarusija nebeįsileidžia migrantų, kurie į Minską atskrenda iš Erbilio, bei sustabdė Egipto, Irako, Nigerijos, Pakistano ir Sirijos piliečių prašymų išduoti vizą priėmimą.

Ketvirtadienį Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė, kad Europos Sąjungos lyderiai duos stiprų atsaką į Minsko veiksmus, blokui kaltinant Baltarusiją provokuojant nelegalios migracijos krizę.

„Mes drauge duosime labai stiprų, vieningą atsaką į Baltarusijos veiksmus. Ji privalo liautis taip elgusis“, – sakė ji žurnalistams prieš ES viršūnių susitikimą.

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis savo ruožtu pakartojo kaltinimus Minskui naudojantis nelegaliai sieną su ES kertančiais migrantais kaip hibridinio karo „ginklu“.

„Mes matome, kaip migracija naudojamasi kaip ginklu, migrantais naudojamasi kaip ginklu stumiant juos prie Lenkijos ir Baltijos šalių sienų. Turime patraukti Baltarusijos valdžios institucijas atsakomybėn už šiuos veiksmus“, – sakė jis žurnalistams Briuselyje.

Lenkijoje, Lietuvoje ir Latvijoje pastaraisiais mėnesiais labai padaugėjo nelegalių migrantų, bandančių iš Baltarusijos patekti į Europos Sąjungą. ES kaltina Baltarusiją dėl chaoso prie bloko sienų, nes ji migrantų neįsileidžia atgal.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)