Jis taip pat pranešė, kad vis dažniau atsisakoma išduoti rusams leidimus gyventi šalyje, o jau išduoti leidimai panaikinami. Duodami nurodymai „kuo greičiau palikti šalį, grasinant pradėti deportacijos procedūrą“, skundėsi Rusijos diplomatas. G. Polinas teigė turįs omenyje kelias dešimtis tokių atvejų.

Argentina tvirtina veikianti pagal susitarimą su Rusija, pagal kurį paprastų Rusijos užsienio pasų turėtojai gali būti šalyje „be vizų ne ilgiau kaip 90 dienų per kiekvieną 180 dienų laikotarpį“.

Užsienio turistai, atvykstantys į Argentiną, po trijų šalyje praleistų mėnesių gali prašyti migracijos tarnybų pratęsti buvimo laiką.

Kaip pažymėjo diplomatas, pernai daugeliu atvejų Rusijos piliečių turistinės vizos buvo pratęsiamos. Anot G. Polino, situacijos bus galima nelaikyti diskriminacine, jei Argentina nuspręs ir su kitų šalių piliečiais elgtis taip, kaip su rusais, galiojant panašiems valstybių susitarimams. Tačiau „pastaraisiais mėnesiais girdime beveik vien tik apie Rusijos piliečius“, sakė jis.

Rusai turi galimybę apskųsti atsisakymą pratęsti vizą arba išduoti leidimą gyventi. Be apeliacijos rusai, gavę neigiamą atsakymą, gali būti išsiųsti iš Argentinos.

Anksčiau Argentinos policija atliko dvi kratas, tirdama konsultantų, padedančių Rusijos piliečiams gauti leidimus gyventi ir šalies pilietybę, veiklą. Buvo pranešta, kad Argentinos migracijos tarnybos ėmėsi priemonių prieš nėščių rusių atvykimą į šalį.

UNIAN primena, kad pernai tūkstančiai rusių skubėjo į Argentiną gimdyti vaikų, naudodamosi šios Pietų Amerikos šalies įstatymų ypatumais. Mat Argentinoje gimęs vaikas automatiškai įgyja jos pilietybę, kuri suteikia jo tėvams teisę legaliai likti šalyje ir taip pat netrukus gauti vietinį pasą, užtikrinantį galimybę be vizų vykti į daugelį pasaulio valstybių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)