Balandžio 27 dieną Turkijos pietinėje pakrantėje bus atidaryta Akkuyu atominė elektrinė. Šiame renginyje turėjo dalyvauti ir V. Putinas, tačiau jis esą nerizikavo vykti į šalį.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas TRT laidai „Haber“ sakė, kad Rusijos prezidentas renginyje dalyvaus nuotoliniu būdu.

„V. Putinas ceremonijoje dalyvaus per vaizdo konferenciją. Pirmasis blokas jau pradės gaminti elektros energiją. Ši elektrinė užtikrins 10 proc. mūsų šalies elektros energijos. Akkuyu taip pat sumažins gamtinių dujų importą“, – sakė R. T. Erdoganas.

Apie V. Putino vizito planus kiek anksčiau prasitarė pats Turkijos prezidentas, užsiminęs, kad jis galėtų įvykti balandžio 27 dieną. Turkijos laikraštis „DikGazete“ rašė, kad V. Putinas ir R. T. Erdoganas turi aplankyti nuo žemės drebėjimo nukentėjusias provincijas ir aptarti dvišalę partnerystę įvairiose sferose. Tačiau Kremlius tuo metu pareiškė, kad sprendimas dėl V. Putino kelionės į Turkiją dar nepriimtas.

Pagal TBT orderį V. Putinas gali būti suimtas vienoje iš 123 šalių, ratifikavusių Romos statutą, kurio pagrindu veikia teismas. Tiesa, Turkija nėra ratifikavusi šio dokumento ir nepripažįsta Hagos teismo jurisdikcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)