Pastaraisiais mėnesiais E. Zemmouras, kritikų vertinamas kaip „nepataisomas“ rasistas, tačiau keliantis šalininkų susižavėjimą kaip tradicinių prancūziškų vertybių gynėjas, sparčiai kilo apklausose, nors pasirodė ženklų, kad šis anksti įsibėgėjęs populiarumo pagreitis ima lėtėti.

Jo pareiškimas pasirodė likus kelioms valandoms iki paskutinių dešiniųjų respublikonų (LR) televizijos debatų prieš savaitgalį vyksiantį suvažiavimą, kuriame bus renkamas jų kandidatas. Taip galiausiai pradės formuotis 2022 metų balandžio mėnesį vyksiančių rinkimų kandidatų sąrašo kontūrai.

„Nusprendžiau paimti mūsų likimą į savo rankas. Nusprendžiau kandidatuoti prezidento rinkimuose“, – sakė E. Zemmouras „YouTube“ vaizdo įraše, kuriame gausu prieš migrantus nukreiptų perspėjimų ir pažadų atkurti šalies didybę pasaulinėje arenoje.

„Jau atėjo laikas ne reformuoti Prancūziją, o ją gelbėti“, – sakė E. Zemmouras, teigdamas, kad daugelis rinkėjų „nebeatpažįsta savo šalies“.
Smerkdamas Prancūzijos „nuosmukį ir dekadansą“, jis sakė, kad E. Macronas žadėjo būti kažkuo nauju, bet pasirodė esąs tik „savo pirmtakų sintezė“.

Oficialus E. Zemmouro, kai kurių vadinamo „Prancūzijos Trumpu“, pareiškimas leidžia manyti, kad jis tiki, jog turi finansavimą ir paramą, kad per kitų metų balandį vyksiančius rinkimus galėtų išstumti E. Macroną ir nustelbti kraštutinių dešiniųjų lyderę veteranę Marine Le Pen.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją