Praėjusią savaitę į JK atvykusios ukrainiečių įgulos yra apmokomos ir kitą mėnesį naudos pagrindinius kovos tankus „Challenger 2“, kad apgintų Ukrainą, pabrėžė R. Sunakas.

Jis teigė esąs patenkintas, kad buvo išplėsta mokymo programa, kuri leido vien per pastaruosius šešis mėnesius apmokyti 10 000 karių.
R. Sunakas teigė, kad jis ir V. Zelenskis pasirašė „deklaraciją, kuri toliau gilina mūsų bendradarbiavimą“.

„Turime apginkluoti Ukrainą trumpuoju laikotarpiu, bet turime paremti Ukrainą ilgalaikėje perspektyvoje. Jūsų šalis negali būti tokia pažeidžiama, kad ją užpultų“, - Ukrainai paramą žadėjo R. Sunakas.

Prezidentas V. Zelenskis teigė, kad jis ir R. Sunakas „deda paskutinius mūsų derybų štrichus“ ir toliau aptars būtinus gynybos klausimus.

Jis sako negalintis pasidalyti detalėmis, apie ką šiandien kalbėjo jis ir R. Sunakas, tačiau Ukraina turi „labai stiprų“ gynybos paketą iš Didžiosios Britanijos, o Kijevas jau gavo nemažai šarvuotų mašinų.

V. Zelenskis šiandieninį vizitą JK apibūdino kaip „labai vaisingą“ ir sakė esantis dėkingas R. Sunakui „už tai, kad suprato mano poreikius ir už naudingus patarimus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją