Prezidentas mano, kad „milijonas dolerių yra gera paskata“ tyrėjams, agentūrai AFP sakė V. Zelenskio atstovė Julija Mendel. Prezidentas nori, kad Ukrainos mokslininkai „aktyviau“ dirbtų, siekdami „sukurti vaistą, kuris padėtų visam pasauliui“, pridūrė ji.

V. Zelenskio pageidavimas, kad ukrainiečių mokslininkai kurtų vakciną nuo koronaviruso, kovą raštu perduotas Ukrainos mokslų akademijai, sakė J. Mendel. Tačiau ji negalėjo pasakyti, iš kur bus paimtas milijonas premijai.

Ukraina yra viena skurdžiausių Europos šalių. Šalies ekonomika kenčia dėl daug metų trunkančio konflikto su prorusiškais separatistais šalies rytuose, šalis yra priklausoma nuo užsienio finansinės paramos.

Ukrainoje iki antradienio ryto nustatyti iš viso 3 372 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai, pranešė Visuomenės sveikatos centras.

Centro duomenimis, nuo COVID-19 šalyje pasveiko 119 asmenų, 98 žmonės mirė.

„Antradienio 9 val. duomenimis, Ukrainoje laboratoriškai patvirtinti iš viso 3 372 COVID-19 atvejai; 98 užsikrėtę asmenys mirė, 119 pacientų pasveiko. Per parą nustatyta 270 naujų [užsikrėtimo] atvejų“, – skelbiama Sveikatos apsaugos ministerijos „Facebook“ paskyroje.

Pirmadienį ryte Ukrainoje buvo laboratoriškai patvirtinti iš viso 3 102 koronaviruso infekcijos atvejai. Pasveikusių pacientų skaičius (97) viršijo mirties atvejų skaičių (93). Tai reiškia, kad per praėjusią parą mirties atvejų padaugėjo penkiais, o pasveikusių asmenų – 22.

Kaip skelbia Visuomenės sveikatos centras, dėl COVID-19 sukeltų komplikacijų mirė 51 vyras ir 47 moterys; 86 proc. aukų – vyresni nei 50 metų amžiaus.

Ambulatorinis gydymas taikomas 1 907 užsikrėtusiems asmenims. Hospitalizuoti iš viso 1 248 žmonės, tarp jų 52 vaikai.