„Man niekuomet nebuvo daromas spaudimas“, - pabrėžė V. Zelenskis. Esą niekad nebuvo keliamos sąlygos galimam susitikimui su D. Trumpu. Su jokiomis sąlygomis nebuvo susietas ir ginklų pardavimas Ukrainai.

Tai buvo pirmas kartas, kai A. Zelenskis užsienio žiniasklaidai komentavo kaltinimus, galinčius kainuoti D. Trumpui postą.

Ukrainos prokurorai atsakys į bet kokį paklausimą iš JAV ir bendradarbiaus vykdant tyrimą, tačiau, „laikantis įstatymų“, žadėjo V. Zelenskis. Remiantis Ukrainos konstitucija, jis, kaip prezidentas, esą neturi galios pavesti generaliniam prokurorui ar tyrėjams tirti konkretų atvejį.

Baltieji rūmai yra paskelbę JAV prezidento pokalbio telefonu su Ukrainos prezidentu stenogramą. Iš jos matyti, kad D. Trumpas ragino V. Zelenskį pradėti tyrimą, kuris galėtų pakenkti jo politiniam priešininkui, demokratų kandidatui į JAV prezidentus J. Bidenui. JAV ir Ukrainos vadovų pokalbis telefonu vyko liepos 25 dieną.

D. Trumpas per pokalbį klausia V. Zelenskio, ar tyrėjai galėtų dar kartą peržiūrėti J. Bideno sūnaus Hunterio veiklą Ukrainoje. V. Zelenskis į tai atsako teigiamai. D. Trumpas per pokalbį pasiūlo generalinio prokuroro Williamo Barro ir savo patarėjo teisės klausimais Rudolpho Guilianio paramą dėl tyrimo.