Rusijos karas prieš Ukrainą ir visą laisvą Europą prasidėjo nuo Krymo ir turėtų baigtis Krymu, jo išlaisvinimu. Rusijos okupantų buvimas Kryme kelia grėsmę visai Europai ir pasauliniam stabilumui. Juodosios jūros regionas negali būti saugus tol, kol Krymas yra okupuotas“, - sakė V. Zelenskis.

Jo kreipimasis paskelbtas praėjus kelioms valandoms po didelio masto sprogimų Rusijos oro bazės teritorijoje aneksuotame Kryme, kuris buvo naudojamas smogti Ukrainos miestams.

Nors nei prezidentas, nei kiti Ukrainos pareigūnai tiesiogiai nepripažino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalyvavimo, daugelis komentatorių teigė, kad virtinė galingų sprogimų ir gaisras Rusijos Saki oro bazėje yra Ukrainos smūgio ar sabotažo rezultatas.

Pasak V. Zelenskio, kai Ukraina stengiasi išlaisvinti pusiasalį, ji kovoja už valstybės teritorinio vientisumo atkūrimą.

„Tikiu, kad taip ir bus. Žinau, kad sugrįšime į Ukrainos Krymą. Ir esu dėkingas visiems mūsų partneriams ir tarptautinėms organizacijoms, kurios mums padeda tai padaryti“, – apibendrino V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją