Tokią informaciją jis pateikė per spaudos konferenciją, surengtą po pasitarimo su generalinio štabo vadu Ruslanu Chomčiaku, Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Aleksandru Daniliuku ir Ukrainos gynybos pajėgų vadais.

„Nedelsdamas jam paskambinau. Pasakiau jam, kad prie taikos mūsų tai nepriartins“, – sakė V. Zelenskis per spaudos konferenciją. Jis pridūrė, kad paragino V. Putiną liepti Maskvos remiamiems separatistams „liautis žudžius mūsų žmones“.

„Jie – ne žaislai“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat nurodė, kad ketina telefonu pasikalbėti ir su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu bei Vokietijos kanclere Angela Merkel. V. Zelenskis sakė norintis su jais aptarti situaciją Rytų Ukrainoje ir galimybę artimiausiu metu surengti susitikimą Normandijos formatu.

V. Zelenskis pabrėžė būtinybę kaip įmanoma greičiau susitikti su Normandijos ketverto lyderiais ir „pažvelgti vieni kitiems į akis ir užbaigti šį karą“.

„Antras klausimas, kurį aš iškėliau: taip, mes tęsiame išminavimą ir mums reikia sutrumpinti [laiką įtvirtinimų išardymui – UNIAN] tilto statymui Stanica Luhanska gyvenvietėje. Dar keletas klausimų, kuriuos iškėliau – tai mūsų karo belaisvių sugrąžinimas“, – pridūrė V. Zelenskis.

Jo teigimu, pokalbis su V. Putinu buvo ilgas. Tai buvo antras jųdviejų pokalbis telefonu, apie kurį skelbta viešai, nuo balandžio, kai buvęs komikas V. Zelenskis tapo Ukrainos prezidentu.

Antradienį Gynybos ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad Rytų Ukrainoje per du apšaudymus žuvo keturi ukrainiečių pajėgų kariai.

Tai didžiausias vienos dienos aukų skaičius per pastarąsias dvi savaites – nuo liepos 21 d.

Pasak Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus Aleksandro Daniliuko, kariai mirė per ataką prie Pavlopolio kaimo, esančio netoli Kijevo kontroliuojamo Mariupolio uostamiesčio.

Kitos atakos metu, surengtos po vidurnakčio, Maskvos remiami separatistai apšaudė Ukrainos kariuomenės pozicijas netoli Bohdanivkos kaimo.

Ukrainos pajėgos ir prorusiški separatistai, kurie įkūrė dvi „liaudies respublikas“ rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose, kovoja nuo 2014 metų balandžio. Kovos prasidėjo po Rusijos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos.

Per kovas žuvo apie 13 000 žmonių.

Rusija neigia remianti separatistus Rytų Ukrainoje.