Valstybės vadovas, kalbėdamas bendrame abejų JAV Kongreso rūmų posėdyje, priminė, jog, prieš atvykdamas į Vašingtoną, jis lankėsi Bachmute, kur narsūs miesto gynėjai jam įteikė Ukrainos vėliavą.

„Vėliavą tų, kurie gina Ukrainą, Europą ir visą pasaulį savo gyvybių kaina. Jie paprašė atvežti šią vėliavą į JAV Kongresą, jums, Atstovų Rūmų ir Senato nariams, kurių sprendimai gali išgelbėti milijonus žmonių. Tad tegul šie sprendimai būna priimti. Tegul ši vėliava lieka su jumis, ponios ir ponai“, - pabrėžė V. Zelenskis.

Anot prezidento, ši vėliava yra Ukrainos pergalės simbolis.

„Šiame kare mes laikomės, kovojame ir laimime, nes mes susivienijome – Ukraina, Amerika ir visas laisvasis pasaulis“, - pareiškė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis lankėsi Bachmute gruodžio 20 d. Ten jis susitiko su kariškiais ir įteikė jiems apdovanojimus.

Gruodžio 21 d. V. Zelenskis Ukrainos kario iš Bachmuto prašymu perdavė JAV prezidentui Joe Bidenui kryžių už karinius nuopelnus.

V. Zelenskis pirmą kartą nuo Rusijos plataus masto agresijos pradžios išvyko iš Ukrainos ir lankosi Jungtinėse Valstijose su vizitu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją