„Šiandien... pasitikrinsime melo detektoriumi“, – žurnalistams pareiškė Davydas Arachamija, vadovaujantis prezidento partijos „Liaudies tarnas“ frakcijai parlamente.

Jo kolega Oleksandras Dubinskis taip pat pareiškė, kad atliks testą. Parlamentarai pažadėjo, kad procesas bus tiesiogiai transliuojamas.

O. Dubinskis priklauso įstatymų projektus nagrinėjančiam Finansų komitetui. Jo nariai, kaip pranešė ukrainiečių žiniasklaida, paėmė po 30 tūkst. dolerių (27 tūkst. eurų) kyšį ir mainais įsipareigojo užblokuoti antikorupcijos įstatymo projektą, numatantį nekilnojamojo turto rinkos reguliavimo mechanizmus.

Parlamentas šio teisės akto dar nesvarstė.

V. Zelenskis trečiadienį paragino apie dešimtį iniciatyvą nagrinėjančių deputatų pasitikrinti melo detektoriumi.

Kol kas politikams nebuvo pareikšta jokių kaltinimų, bet prokurorai tiria žurnalistų ir tinklaraštininkų pranešimus apie galimą nusikaltimą.

Jei bus nustatyta „net menkiausia galimybė, kad įstatymų leidėjai pasiėmė pinigus... šių deputatų turėtų imtis kovos su korupcija institucijos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė V. Zelenskis.

Buvęs komikas triumfavo per balandį vykusius prezidento rinkimus, žadėdamas pažaboti šalyje giliai įsišaknijusią korupciją.

Nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ sausį paskelbtame Korupcijos suvokimo indekse Ukrainai buvo skirta tik 120-a vieta iš 180.

Nors Ukraina tame indekse yra aukščiau už 138 vietą užimančią Rusiją ir per penkerius pastaruosius metus pakilo iš 142 vietos, ji vis dar gerokai atsilieka nuo savo Europos Sąjungos kaimynių, prie kurių siekia prisijungti.