V. Zelenskio komentarai laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ atnaujino diskusiją, dėl kurios praėjusią savaitę Vokietijos žaliųjų partijos nariai svaidėsi abipusiais kaltinimais.

„Vokietija nesuteikė mums jokios karinės pagalbos, nors galėjo“, – sakė V. Zelenskis antradienį skelbiamuose komentaruose. Jis pažymėjo, kad Ukraina galėtų naudoti raketas paleidžiančius greitaeigius katerius, patrulinius laivus, automatus, radijo įrangą ir šarvuotas karines transporto priemones.

Jis sakė esąs dėkingas Vokietijai už pagalbą, bet norėtų daugiau.

Vokietijos žaliųjų partijos lyderis Robertas Habeckas neseniai buvo nuvykęs į Kijevą ir kalbėjo apie šios šalies „gynybinių ginklų“ poreikį.

„Habeckas suprato“, – interviu sakė V. Zelenskis.

Tačiau R. Habecko komentarai praėjusią savaitę sukėlė ginčą partijos viduje, nes ji tradiciškai priešinasi veiksmams užsienyje. R. Habeckas kitą dieną atšaukė savo žodžius ir teigė, kad daugiau dėmesio skiria gynybiniams ginklams, tokiems kaip naktinio matymo prietaisai, žvalgybiniai dronai, ir medicinos reikmenims.

Vokietijos eksporto taisyklės neišskiria puolamųjų ir gynybinių ginklų.

Kiti Vokietijos politikai sumenkino R. Habecko komentarus, sakydami, kad jais parodomas nepakankamas geopolitinės tikrovės supratimas, ir iškėlė klausimų dėl „žaliųjų“ pasirengimo eiti aukštesnes pareigas. Remiantis dabartinėmis apklausomis, „žalieji“ turi neblogas galimybes dalyvauti kitoje federalinėje valdančiojoje koalicijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)