Atsakydamas į naujienų agentūros AP klausimus, V. Zelenskis sakė, jog tik po liepos 25-ąją įvykusio savo pokalbio su D. Trumpu sužinojo, kad JAV anksčiau blokavo šimtų milijonų dolerių (eurų) karinę pagalbą Ukrainai.

D. Trumpas per tą pokalbį prašė V. Zelenskio atlikti tyrimą dėl savo politinio varžovo, demokrato Joe Bideno. JAV Kongreso demokratai mano, kad D. Trumpas pagalbą sulaikė norėdamas įgyti svertą Ukrainai paspausti.

V. Zelenskis sakė manęs, kad minimas skambutis sudarys sąlygas asmeniniam susitikimui su D. Trumpu, ir norėjęs, kad JAV lyderis atvyktų į Ukrainą.

„Nėra formulės, kaip susigrąžinti Krymą“

Be tarptautinių partnerių pagalbos Ukrainai nepavyks susigrąžinti Rusijos aneksuoto Krymo, teigia Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Paklaustas, ar yra kokia formulė, kaip susigrąžinti Krymo pusiasalį, V. Zelenskis interviu Laisvajam Europos radijui / Laisvės radijui (RFE/RL) sakė, kad tokios nėra.

„Šiuo metu nėra formulės. Tai yra sudėtingas reikalas. Kaip žinote, Ukraina viena to padaryti negali“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

„Mūsų tarptautiniai partneriai turi nustatyti sąlygas ir mes turime turėti stipresnę kariuomenę. Žinoma, mes gerbiame savo kariuomenę, bet, tiesa sakant, mes turime sukurti didesnę karinę galią, kad ne tik mūsų diplomatija būtų efektyvi, bet ir kariuomenė būtų aukšto lygio“, – tvirtino V. Zelenskis.

Rusija 2014 m. okupavo ir aneksavo Krymą. Dėl Krymo aneksijos ir pradėto karo Rytų Ukrainoje Jungtinės Valstijos, ES, Kanada, Japonija, pati Ukraina ir kitos šalys įvedė Rusijai sankcijas.
Nuo karo Rytų Ukrainoje pradžios 2014-ųjų balandį žuvo daugiau nei 13 tūkst. žmonių.