„Deja, oficialusis Minskas, neatsakingai išlaisvindamas „vagneriečius“, parodė, kad istorinis mūsų dviejų tautų artumas ir kaimynų savitarpio pagalbos principas jam nieko nereiškia. Beje, tai yra valstybės pasirinkimas, kuris visiškai tiksliai pasako apie jos vidines vertybes. Tegu šis klausimas būna retorinis“, – teigiama sekmadienį išplatintame pareiškime.

Kaip jau buvo skelbta, Baltarusijos saugumo tarnybos liepos 29-ąją sulaikė 33 Rusijos piliečius ir paskelbė, kad jie yra Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ nariai, planuojantys organizuoti riaušes per rugpjūčio 9-osios Baltarusijos prezidento rinkimus.

Tuo tarpu oficialusis Kijevas pranešė, kad šie asmenys dalyvavo kariniuose veiksmuose Ukrainos rytuose prorusiškų separatistų pusėje ir kad devyni iš jų yra Ukrainos piliečiai.

Penktadienį Rusijos Federacijos generalinė prokuratūra pranešė, kad 32 Rusijos piliečiai, kurie anksčiau buvo sulaikyti Baltarusijoje, kirto sieną ir dabar yra Rusijoje, o dar vienas asmuo, turintis dvigubą pilietybę, liko Baltarusijoje.