„Rusijos raketa pataikė tiksliai į šį objektą. Tikslingai. Akivaizdu, kad toks buvo įsakymas“, - sakė jis tradiciniame savo kreipimesi naktį į trečiadienį. Tikslas esą buvo nužudyti kuo daugiau žmonių. Pagrįsdamas savo kaltinimus, V. Zelenskis parodė vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuotas raketų smūgis mieste.

Rusijos gynybos ministerija, o vėliau ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas paneigė, kad prekybos centras apšaudytas sąmoningai. Maskvos paleistos „didelio tikslumo raketos“ pataikė į fabriką Kremenčuke, kuriame buvo laikomi Vakarų ginklai ir amunicija. Jų sprogimas sukėlė gaisrą „neveikiančiame prekybos centre“, sakė Rusijos pajėgų atstovas Igoris Konašenkovas.

V. Zelenskis tuo tarpu ataką prieš prekybos centrą Kremenčuke pavadino bendros Maskvos strategijos, nukreiptos prieš ukrainiečius, dalimi. „Šio vakaro (antradienio) duomenimis, bendras rusų raketų, kurios pataikė į mūsų miestus, skaičius yra 2 811. O kur dar aviacinės bombos ir artilerijos sviediniai“.

V. Zelenskis teigė esąs įsitikinęs, kad Rusija už šį „valstybinį terorizmą“ bus patraukta atsakomybėn – mūšio lauke Ukrainoje, sugriežtintomis sankcijomis, o vėliau išgirs nuosprendį tarptautiniame tribunole.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją