Kaip praneša „Ukrinform“ korespondentas, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tai pareiškė ketvirtadienį Briuselyje per bendrą spaudos konferenciją su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles`iu Micheliu ir Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen.

„Be abejo, mane labiausiai įkvepia pareiškimai, kad Europa bus su mumis iki pergalės. Ir šiandien iš kai kurių Europos valstybių vadovų išgirdau, kad jie yra pasirengę tiekti mums reikiama ginkluotę, įskaitant lėktuvus“, – sakė jis.

Prezidentas pridūrė, kad ketvirtadienį Briuselyje jis dar surengs kelis dvišalius susitikimus, „kuriuose kovinės aviacijos temai bus skiriamas reikiamas dėmesys“.

V. Zelenskis kalbėjo ir apie uždarą Europos Vadovų Tarybos posėdį.

„Ką tik baigėsi Europos Vadovų Tarybos posėdis. Žinoma, jis buvo uždaras, bet aš noriu, kad suprastumėte to, apie ką ir kaip mes kalbėjome, esmę. Šią esmę aiškiai suformulavo vienas iš ES lyderių – jis pasakė, kad ilgalaikė taika Europoje įsiviešpataus tik tada, kai Ukraina nugalės ir taps ES ir NATO nare. Štai tokią vienybę mums pavyko pasiekti šiandien. Vienybę dėl to, kad ES bus su mumis iki Ukrainos pergalės, o Ukraina bus Europos Sąjungoje“, – pabrėžė Ukrainos valstybės vadovas.

Kaip jau buvo pranešta, Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas neseniai pareiškė, kad partneriai perduos Kyjivui kovinių lėktuvų. Jis pažymėjo, kad Ukrainos partneriai nuolat girdi apie orlaivių poreikį, nes tai taip pat yra oro gynybos dalis. Anot ministro, Ukraina gali gauti ir naikintuvų F-16, ir kitų lėktuvų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją