„Esame pasirengę atiduoti viską, kovoti iki galo“, – pirmadienį vaizdo žinutėje, skirtoje Orumo ir laisvės dienai, sakė V. Zelenskis.

Ukraina už laisvę sumokėjo labai didelę kainą ir mokės ją toliau, sakė šalies vadovas, turėdamas omenyje tūkstančius karo aukų. Visi matė, ką geba ukrainiečiai, sakė V. Zelenskis, „kaip gebame atsispirti vienai didžiausių armijų pasaulyje ir tapti viena geriausių armijų pasaulyje“.

Pasak jo, šimtai tūkstančių ukrainiečių nepuolė lipti į lėktuvus, bet stovėjo eilėse prie šauktinių biurų, kad stotų ginti Ukrainos. V. Zelenskis taip pat gyrė drąsą civilių, kurie „plikomis rankomis“ stabdė priešo tankus ir šarvuočius bei ėjo į mitingus prieš rusų okupantus, nepaisydami šūvių ir kurtinamųjų granatų. Gydytojai dirbo nepaisydami bombardavimų, laukai buvo dirbami „krentant bomboms ir zvimbiant kulkoms“.

Orumo ir laisvės dieną minima kruvinų 2013–2014 m. „Euromaidano“ protestų, kuriuos paskatino prorusiško prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimas nepasirašyti asociacijos sutarties su Europos Sąjunga, pradžia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)