„Praėjus daugeliui dešimtmečių po Antrojo pasaulinio karo, į Ukrainą sugrįžo tamsa, čia vėl tapo juoda ir balta“, – V. Zelenskis sako sekmadienį publikuotame vaizdo įraše, kuriame jis nufilmuotas stovintis prie sugriautų gyvenamųjų namų Kyjivo priemiestyje.

„Blogis sugrįžo, vilkėdamas kitą uniformą ir prisidengęs kitais šūkiais, bet siekdamas to paties tikslo“, – pridūrė prezidentas, vaizdo įraše šmėkščiojant archyviniams Antrojo pasaulinio karo kadrams ir nespalvotiems Rusijos invazijos į Ukrainą vaizdams.

Ukrainos vadovas teigia, kad Rusija jo šalyje vykdo „kruviną nacizmo atstatymą“, pasitelkdama „savo idėjas, veiksmus, žodžius ir simbolius“.

Anot prezidento, rusų kariuomenė atkartoja nacių žiaurumus ir griebiasi pasiteisinimų, kuriais „siekiama suteikti šiam blogiui šventą tikslą“.

V. Zelenskis taip pat kreipėsi į Europos valstybes, įskaitant Jungtinę Karalystę, Prancūziją ir Nyderlandus, lygindamas nacių įvykdytus miestų ir miestelių bombardavimus šiose šalyse su Rusijos smūgiais Ukrainos miestams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)