„Aiškiai žinome, kaip bus sustiprintas mūsų gynybinis pajėgumas artimiausiais mėnesiais. Nenoriu šiandien kalbėti apie tai išsamiai, manau, jūs suprantate, kodėl. Bet aš už tai esu labai dėkingas JAV prezidentui Joe Bidenui“, - sakė V. Zelenskis per bendrą su Baltųjų rūmų šeimininku spaudos konferenciją.

Anot Ukrainos vadovo, svarbiausias jo derybų klausimas – šalies stiprinimas.

„Mes žengiame į pergalę kare už nepriklausomybę. Mes turime puikių naujienų, su kuriomis aš grįžtu namo. Prezidentas J. Bidenas šiandien pranešė apie naują pagalbos Ukrainai paketą, kurio vertė – apie 2 mlrd. dolerių, ir svarbiausias šio paketo elementas yra kompleksas „Patriot“, kuris gerokai sustiprins mūsų oro gynybą. Tai svarbus žingsnis kuriant veiksmingą oro skydą Ukrainai“, - pažymėjo V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, jog labai svarbi pokalbio su J. Bidenu dalis buvo tolesnių strateginių žingsnių koordinavimas.

„Mes išsamiai kalbėjome apie tai, ko tikimės iš kitų metų ir kam ruošiamės. Tai svarbu visiems ukrainiečiams“, - sakė prezidentas.

Anot jo, buvo svarstoma, kaip atkurti sugriautą Ukrainos infrastruktūrą, pirmiausia – energetiką, toliau didinti sankcijų ir teisinį spaudimą Rusijai.

„Per 300 šio karo dienų įžengėme į naują Ukrainos ir JAV santykių etapą, pasiekėme realaus sąjungininkų bendradarbiavimo lygį. Aš šiandien tai pajutau visuose susitikimuose, visose derybose“, - pabrėžė V. Zelenskis.

Jis padėkojo amerikiečių tautai ir J. Bidenui už paramą Ukrainai ir išsakė viltį, kad JAV Kongresas priims beveik 45 mlrd. dolerių finansinės pagalbos Ukrainai paketą.

„Ačiū už tokią didelę paramą. Kiekvienas tokios Jungtinių Valstijų investicijos doleris į laisvės gynimą realiai prisidės prie visuotinio saugumo stiprinimo“, - pareiškė Ukrainos prezidentas.

V. Zelenskis pirmą kartą nuo Rusijos plataus masto agresijos pradžios išvyko iš Ukrainos ir lankosi Jungtinėse Valstijose su vizitu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją