Jis pabrėžė, kad naujasis daugiašalis susitarimas turėtų padaryti neįmanomą bet kokią agresiją prieš Ukrainą bei tapti pagrindiniu naujos tarptautinės saugumo sistemos elementu.

„Mes visi ir aš asmeniškai visą parą palaikome ryšį su savo tarptautiniais partneriais, siekdami sukurti kokybišką ir efektyvų daugiašalį saugumo susitarimą“, – A. Jermaką cituoja UNIAN.

Pasak Prezidentūros vadovo, aktualūs darbai šiandien tęsiami kartu su JAV, Didžiąja Britanija, Kinija, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Turkija, Italija, Lenkija ir Izraeliu. Šių valstybių vadovai įvardijo konkrečius patarėjus politikos ir saugumo klausimais. Jie kartu su Ukrainos puse rengia būsimą saugumo garantijų dokumentą.

„Ukrainai reikia aiškiai ir kokybiškai nustatytų teisiškai veiksmingų ir įpareigojančių tarptautinio saugumo garantijų. Siaubas, kurį rusai atnešė Ukrainos žmonėms, niekada neturėtų pasikartoti“, – sakė A. Jermakas.

Jis pabrėžė, kad „Ukrainai pirmiausia rūpi karo pabaiga, Rusijos kariuomenės išvedimas iš mūsų teritorijos ir, žinoma, naujos saugumo struktūros statyba“.

A. J.ermakas pažymėjo, kad šiandien svarbu, kad Rusija nedelsiant nutrauktų apšaudymą ir kuo greičiau būtų atverti visaverčiai humanitariniai koridoriai į visus miestus, kuriuose jau yra arba artėja humanitarinė katastrofa. Pirmiausia jis kalbėjo apie Mariupolį, kitus Donbaso ir Černigovo miestus.

„Esu tikras, kad visi supranta, kaip sunku šiandien derėtis su Rusijos atstovais“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją