Prezidentas V. Zelenskis į tautiečius ir pasaulio bendruomenę šeštadienį kreipėsi šia kalba:

„Ukrainos pasiruošimas ginti savo šalį, mūsų solidarumas vieni su kitais, ir drąsa sutrukdė mūsų šalies okupacijos scenarijų. Pasaulis pamatė – ukrainiečiai yra stiprūs, ukrainiečiai yra galingi, ukrainiečiai yra drąsūs.

Nestebina, kad tokie žmonės visuomet turi draugų, stipresnių nei priešai. Per dieną, kiekvieną valandą kalbėjau su valstybių lyderiais, Ukrainos draugais. Neįtikėtinas rezultatas pasiektas santykiuose su Italija. Tai tikrai naujas puslapis mūsų šalims. Pokalbis su Italijos premjeru Mario Draghi pastatė viską į vietas.

Indija ir tradicinė pasaulio galia, diskutavau su premjeru Narenda Modi apie mūsų gynybos eigą. Gavome visišką paramą. Padėkojau mano ir mūsų draugui Erdoganui už nepajudinimą paramą mūsų nepriklausomybei ir teritoriniam integralumui. Šiandieną sutikome uždaryti Rusijos karo laivams Juodąją jūrą, tai labai svarbu. Jie sutiko.

Geram Ukrainos draugui, Azerbaidžano prezidentu Ilhamui Alijevui pasakiau, kad mūsų šaliai trūksta naftos ir naftos produktų. Niekas nėra lengva, bet dabar viskas bus užtikrinta.

Beje, Ilhamas Alijevas ir prezidentas Erdoganas pasiūlė organizuoti pokalbius su Rusija. Tą galima tik pagirti. Taip pat Šveicarijos prezidentas, ir Graikijos ministras pirmininkas, Nyderlandų ministras pirmininkas Mark Rutte – panašu, kad Ukraina užsitikrino viso normalaus civilizuoto pasaulio dėmesį ir nuoširdumą.

O kokie praktiniai rezultatai . Štai – SWIFT. Yra tiek daug prasmės pasaulyje. Atjungimas nuo globalios finansinės civilizacijos. Mūsų diplomatai kovojo su laiku ir įkvėpimu dėl visų Europos šalių sutikimo dėl stipraus ir teisingo sprendimo atjungti Rusiją nuo tarptautinio tarpbankinio tinklo. Mes taip pat užsitikrinome šią pergalę.

Tai yra milijardai ir milijardai nuostolių Rusijai – konkreti kaina už šią blaurią invaziją į mūsų šalį.

Mes visada sakėme: tiesa – mūsų pusėje. Tai reiškia, kad net didžiausi pasiekimai yra įmanomi. Aš šiandieną kalbėjausi bažnyčių lyderiais, religinėmis bendruomenėmis Ukrainoje. <...> Visi lyderiai meldžiasi už mūsų gynėjus, už mūsų herojų sielas, kurie paguldė galvas už Ukrainą, ir taip pat už mūsų vienybę ir mūsų pergalę. Ir tai yra labai svarbu

Žinote, šiandien Kijeve buvo labai graži saulėta diena. Tai diena, kai okupantai bandė mus sunaikinti, kaip ir visa kita šioje šalyje. Tačiau šiandieną yra pirmoji mažos mergaitės gyvenimo diena, ji gimė Kijevo metro šeštadienio naktį. Dabar tai slėptuvė.

Mes davėme deramą atkirtį, tikriausiai tai matėte žiniose. Noriu jums pasakyti dar vieną dalyką. Mes kovosime tiek, kiek reikės, kol išlaisvinsime savo šalį. Jei vaikai gimsta slėptuvėse, kai ant jų krenta artilerijos sviediniai, tada priešas neturi jokių šansų šiame, be abejonės, žmonių kare. Į pergalę, šlovė Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją