Trečiadienį H.Pevkuras su saugumo policijos departamento generaliniu direktoriumi Arnoldu Sinisalu aptarė esamą padėtį, kai Pskovo srities teismas už šnipinėjimą E.Kohverui skyrė 15 metų kalėjimo.

„Labai svarbu, kad visi susiję žmonės ir Estijoje, ir užsienyje, toliau darytų spaudimą Rusijai, kad Kohveras būtų sugrąžintas namo“, – sakė ministras, kurį cituoja ministerijos spaudos tarnyba.

Pasak H.Pevkuro, Pskove skirta bausmė „buvo nuspėjama, atsižvelgiant į Rusijos teismų sistemą, nes teisingas teismas buvo net neįsivaizduojamas“.

Ministras taip pat išreiškė paramą E.Kohvero šeimos nariams ir pažadėjo jais pasirūpinti.

„Mūsų pareigūno pagrobimas Estijos teritorijoje yra draudžiamas ir nepriimtinas. Mes darysime viską, kad kuo greičiau sugrąžintume Estoną namo“, – kalbėjo ministras.

Rygoje Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis po susitikimo su Lavijos premjere Laimduota Straujuma trečiadienį patikino, kad Latvija suteiks tarptautinę paramą Estijai dėl Rusijoje už šnipinėjimą nuteisto Estijos vidaus saugumo tarnybos pareigūno.

R.Vėjuonis pasmerkė Rusijos teismo E.Kohverui skirtą laisvės atėmimo bausmę ir pareiškė, kad priimant šį sprendimą buvo nepaisoma tarptautinių reikalavimų.

Remdamasis Estijos pateikta informacija prezidentas sakė, kad teismo proceso metu būta tarptautinių reikalavimų pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)