Tai buvo paskelbta kalboje Jungtinių Tautų (JT) biologinės įvairovės konferencijoje, vykstančioje internetu ir asmeniškai dalyvaujant Pietvakarių Kinijos Kunmingo mieste. Kinija perves pinigus į biologinės įvairovės fondą ir ragina kitas šalis prisidėti, sakė Xi Jinpingas. Jis pažadėjo, kad Kinija dės daugiau pastangų užkirsti kelią rūšių išnykimui, be kita ko, išplėsdama savo gamtos draustinius.

Kinija yra pirmaujanti pasaulyje šiltnamio efektą sukeliančių dujų gamintoja ir didžiausia anglies vartotoja. Maždaug 60 proc. jos didėjančių energijos poreikių patenkinama anglimi.

Transliuotoje kalboje Kinijos vadovas pripažino didelį klimato krizės poveikį ekosistemoms. Jis sakė, kad Kinija didins atsinaujinančios energijos pajėgumus spartindama saulės ir vėjo jėgainių projektus.

Penkias dienas truksianti JT biologinės įvairovės konferencija prasidėjo pirmadienį, tačiau dėl koronaviruso pandemijos didžioji dalis darbo atliekama internetu. Susitikime dalyvauja beveik 200 šalių, siekiančių padėti pamatus naujai sutarčiai, panašiai į 2015 m. Paryžiaus susitarimą riboti visuotinį atšilimą.

JT teigia, kad išnykimas gresia 1 milijonui gyvūnų ir augalų rūšių – daugiau nei kada nors žmonijos istorijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)