Didžiosios valstybės reiškė apgailestavimą ir susirūpinimą, prezidentui Donaldui Trumpui nusprendus išvesti Ameriką iš Paryžiaus klimato pakto, nors daugėja įrodymų, kad klimatas iš tikrųjų keičiasi dėl žmonijos veiklos, ir tai daro didelį poveikį.

Vašingtonas laišką apie savo apsisprendimą dėl sutarties, kurią padėjo parengti D. Trumpo pirmtakas Barackas Obama, Jungtinėms Tautoms pateikė pirmadienį, anksčiausia įmanoma data. Tokiu būdu didžiausia pasaulio ekonomika tapo vienintele iš susitarimo pasitraukti ketinančia valstybe.

JAV iš Paryžiaus sutarties oficialiai pasitrauks 2020 metų lapkričio 4-ąją – kitą dieną po JAV rinkimų, per kuriuos D. Trumpas tikisi užsitikrinti antrąją kadenciją, apeliuodamas į baltaodžių darbininkų klasę.

Bendrame pareiškime, paskelbtame po Xi Jinpingo ir E. Macrono derybų Pekine, abu lyderiai patvirtino „savo tvirtą paramą Paryžiaus sutarčiai, kurią jie laiko negrįžtamu procesu ir kompasu ryžtingiems veiksmams dėl klimato“.

Tiesiogiai nepaminėdamas JAV, E. Macronas, po derybų sėdėdamas šalia Kinijos prezidento, pareiškė „smerkiantis kitų pasirinkimus“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)