„Vystantis karinei/pusiau karinei operacijai, mums reikia panaudoti savo diplomatinius ir tradicinius žvalgybos išteklius, kad paspaustume Kataro ir Saudo Arabijos vyriausybes, slapta teikiančias finansinę ir logistinę paramą IS ir kitoms radikalioms sunitų grupuotėms regione“, – sakoma ištraukoje iš 2014-ųjų H. Clinton susirašinėjimo su jos rinkimų kampanijos vadovu Johnu Podesta.

Tyrimas dėl demokratų kandidatės į JAV prezidentus, kuri eidama valstybės sekretorės pareigas naudojo privataus elektroninio pašto serverius darbo reikalams, buvo nutrauktas 2016-ųjų liepą.

Tačiau spalio 28 dieną, likus vos kelioms dienoms iki rinkimų, tuometis Federalinio tyrimų biuro (FTB) vadovas Jamesas Comey paskelbė, kad tyrimas gali būti atnaujintas, nes atsirado naujų įkalčių – elektroninių laiškų iš H. Clinton padėjėjos sutuoktinio kompiuterio.

Pasak kai kurių ekspertų, toks J. Comey pareiškimas pakenkė demokratės kampanijai ir lėmė jos pralaimėjimą prezidento rinkimuose.

DELFI primena, kad Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Egiptas, Jemenas ir Maldyvai pirmadienį nutraukė diplomatinius ryšius su Kataru, nes šis esą remia ekstremizmą.