Atsakydamas į Suomijos laikraščio „Helsingin Sanomat“ prašymą pakomentuoti, J. Prigožinas sakė, kad „Wagner PMC“ nėra labai daug Suomijos piliečių, apie 20 žmonių. Tačiau dėl suprantamų priežasčių negaliu pateikti tikslios informacijos apie juos“.

„Apie suomius mūšio lauke esu labai geros nuomonės. Jie kaunasi britų batalione (kaip „Wagner PMC“ dalis), kuriam vadovauja JAV pilietis, buvęs Jūrų pėstininkų korpuso generolas“, – sakė J. Prigožinas, kurį citavo jo kompanijos „Concord“ spaudos tarnyba.

J. Prigožinui, vadinamam „Putino virėju“ dėl jo sudarytų pelningų vyriausybinių maitinimo sektoriaus sutarčių, taikomos Europos Sąjungos ir JAV sankcijos.

Rugsėjį jis pirmą kartą atskleidė, kad 2014 metais įkūrė „Wagner“ grupę kovoms Ukrainoje, ir pripažino, kad ji veikia Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Lotynų Amerikoje.

Jau daugelį metų ši grupuotė įtariama prisidedanti prie Kremliaus užjūrio ambicijų įgyvendinimo, įskaitant Ukrainą, kur „Wagner“ kovotojai stovi Maskvos pajėgų, vasarį pradėjusių invaziją, priešakyje.

Anksčiau slaptai veikusi privati karinė grupė „Wagner“ šį mėnesį Sankt Peterburge atidarė savo pirmąją oficialią būstinę Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją