Dauguma stebėtojų šį paskyrimą laiko nomenklatūriniu, tačiau V. Zubkovas žurnalistus patikino, kad gali tapti prezidentu – „jeigu aš kažką nuveiksiu premjero poste“. Jo koziris – kova su korupcija. Be to, būsimas premjeras pažadėjo „vyriausybės kadrinius ir struktūrinius pasikeitimus“, rašo newsru.com.

Tačiau laikraštis „Vedomosti“ rašo, jog Finansų reguliavimo tarnybos vadovas Viktoras Zubkovas, kurio kandidatūrą prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė į premjero postą, yra tik laikinas kandidatas. Tokią informaciją patvirtina net du šaltiniai – artimas prezidento administracijai asmuo ir didelės valstybinės kompanijos vienas vadovų, praneša lenta.ru.

Pasak pirmojo šaltinio, V. Zubkovo paskyrimas turėjo „sumažinti netikėtumą, nuraminti elitines grupes ir subalansuoti jėgas“, o tikrasis kandidatas bus įvardintas šių metų pabaigoje. Antrasis šaltinis mano, kad prezidentu taps gynybos ministras ir V. Zubkovo žentas Anatolijus Serdiukovas. O patį V. Zubkovą šaltinis pavadino „pensinio amžiaus žmogumi“.

Kaip pastebi laikraštis, A. Serdiukovas „su uošvio pagalba į valstybinius postus sustatys atitinkamus žmones“. Tiesa, šaltinis karinėje tarnyboje teigia, kad gynybos ministro paaukštinimas yra „nelogiškas“, kadangi jis „vos sugebėjo iš generolų perimti finansų valdymą“, o grįžimas prie buvusios tvarkos nesiderina su Kremliaus planais.

Be to, vyriausybės pareigūnas pareiškė, kad įpėdiniu taps tas, kuris parlamentinių rinkimų metu bus „Jedinaja Rosija“ („Vieningos Rusijos“) sąrašo viršuje. Priminsime, kad balsavimas dėl V. Zubkovo kandidatūros įvyks šį penktadienį (rugsėjo 14 dieną). „Vieningos Rusijos“ frakcija pareiškė, kad palaikys naujojo ministro kandidatūrą.