Vyrą į teismą padavė kurorto, kur jis ilsėjosi, vadovybė, remdamasi itin griežtais prieš šmeižtą nukreiptais šalies įstatymais.

Tailande dirbantis Wersley‘is Barnesas skirtingose platformose paskelbė net kelis atsiliepimus, kuriuose kurortą kaltina „šiuolaikine vergove“, teigiama pareiškime dėl šmeižto.

Kurortas „Sea View Resort“ skelbia, kad buvusio svečio metama kritika nepagrįsta ir kenkia viešbučio reputacijai.

„Savininkai parašė pareiškimą, kuriame teigia, kad atsakovas internete, konkrečiai „TripAdvisor“, skelbia tiesios neatitinkančius komentarus apie jų viešbutį“, – AFP naujienų agentūrai sakė policijos pareigūnai.

Incidentas, šiais metais įvykęs Tailando Koh Chang saloje, kaip spėjama, buvo paskatintas nesutarimo dėl amerikiečio pageidavimo į restoraną prie vakarienės stalo atsinešti savo butelį alkoholio.

Viešbučio pareiškime teigiama, kad amerikietis sukėlė sumaištį ir atsisakė mokėti vadinamčąjį kamščio mokestį, kuris galiausiai, įsikišus vadybininkui, buvo nurašytas.

Išvykęs iš viešbučio amerikietis apie jį internete paliko net kelis neigiamus atsiliepimus, tad jo vadovybė dėl šmeižto kreipėsi į teismą. Amerikietis buvo sulaikytas, kelias naktis praleido areštinėje, vėliau buvo paleistas už užstatą.

Jeigu bus pripažintas kaltu pažeidęs itin griežtus šalies prieš šmeižtą nukreiptus įstatymus, jam gresia iki dvejų metų laisvės atėmimo.

Viešbutis tvirtina, kad neigiami atsiliepimai „neatitinkantys tiesos, pasikartojantys ir piktavališki“, o viename įraše „TripAdvisor“ platformoje viešbutį apkaltino „šiuolaikine vergove“.

W. Barnesas BBC teigia, kad tokio įrašo jis niekada neparašė, nes jis prieštarauja „TripAdvisor“ taisyklėms. Jis taip pat pridūrė, kad dėl incidento liko be darbo ir išreiškė nerimą, kad šios bylos viešinimas jam kliudys susirasti naują darbo vietą.

Kitas teismo posėdis numatytas spalio pradžioje. W. Barnesas pridūrė bijantis atsidurti kalėjime, nes tos areštinėje praleistos kelios dienos buvo labai „baisios“. Jis vis dar viliasi ginčą su viešbučiu išspręsti taikiai ir be teismo įsikišimo.