63 metų E. Smithas yra mechanofilas. Šiuo terminu apibūdinami žmonės, jaučiantys seksualinį potraukį lėktuvams, traukiniams ir automobiliams.

Tiesa, dar reikėtų įtraukti ir sraigtasparnius. Kartą jis greitai „pasimylėjo“ su sraigtasparniu, kuris buvo filmuojamas televizijos seriale „Airwolf“ („Oro vilkas“).

„Kai kurie vyrukai žiūri į gražių moterų krūtinę ir užpakaliuką. Aš stebiu gražių automobilių priekį ir galą“, - teigė jis laikraščiui „The Mirror“.

Tačiau E. Smitho nebedomina seksas su bet kuria mašina. Jis teigia, kad jo šėlionių dienos baigėsi ir jis įsipareigojo tik Vanillai – automobiliui „Volkswagen Beetle“, kurį įsigijo prieš 30 metų.

„Kai apglėbiu Vanillą, pajuntu, kaip ji pradeda skleisti galingą energiją, - sakė jis. – Jeigu jai kas nors nutiktų, tai sudaužytų man širdį“.

Tačiau E. Smithas neketina laikytis visiškos monogamijos. Retkarčiais jis mėgsta padūkti ir su 1973 metų „Opel GT“, vardu Cinnamon, bei 1993 metų „Ford Ranger“, vardu Splash, teigia keistenybių svetainė „OddityCentral“.

Mechanofilija yra unikali fetišizmo forma, bet E. Smithas tvirtina, kad jis ne vienintelis, jaučiantis potraukį mašinoms. Jis teigia, kad visame pasaulyje yra mažiausiai 500 žmonių, pakvaišusių dėl sekso su automobiliais.

„Kai man suėjo 13 metų ir pasirodė garsioji „Corvette Stingray“, ši mašina man tapo tikru sekso simboliu. Aš jos norėjau, - pasakojo jis „The Telegraph“. – Man pačiam tai buvo nesuprantama. Tiesiog žinojau, kad niekam nedarau nieko bloga ir neketinu to daryti“.