Kad tai, kas buvo pasakyta, – tiesa, jie suprato tik tada, kai tenykšte praktika užsiimantis Nino Mbatha ne tik atidarė krepšį su jame buvusiomis žmogaus koja bei ranka, bet ir nuvedė policininkus į vieną iš Estkorto mieste, Kvazulu Natalio provincijoje, esantį namą, kuriame šie išvydo ir daugiau žmogaus kūno dalių, rašo CNN.

Šią savaitę buvo baigtas Pietų Afrikos gyventojus pakraupinusio atvejo, pelnytai gavusio kanibalų bylos pavadinimą, nagrinėjimas. Kaip pranešė naujienų agentūra AFP, 33-ejų metų N. Mbathai ir 32-ejų Lungisani Magubane buvo paskelbti laisvės atėmimo iki gyvos galvos nuosprendžiai. Dar vienas vyras buvo išteisintas. Anot vietos žiniasklaidos, visi trys vyrai jiems mestus kaltinimus neigė.

Liaudies medicina

Už pernai įvykdytą pilietės Zanele Hlatshwayo nužudymą Pitermaricburgo Aukščiausiojo teismo teisėjas Peteris Olsenas abu vyrus nuteisė kalėti iki gyvos galvos ir pridūrė, kad jų padarytas nusikaltimas – pats baisiausias, kokį tik galima įsivaizduoti.

Kaip CNN sakė Nacionalinės baudžiamojo persekiojimo institucijos atstovė spaudai Natasha Ramkissoon-Kara, netrukus po suėmimo N. Mbatha neigė sakęs, kad valgė žmogaus mėsą, o prokurorai tą atvejį traktavo kaip žmogžudystę.

Palaikų sudarkymas ir žmogaus kūno dalių laikymas priskiriami kriminaliniams nusikaltimams, tačiau būtent kanibalizmą draudžiančio įstatymo Pietų Afrikoje nėra.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad L. Magubane kreipėsi į N. Mbathą, kad šis atliktų tam tikrą liaudies medicinai priskiriamą ritualą, neva padėsiantį jam prisivilioti sėkmę. N. Mbatha, esą, pasakė, kad tam reikalinga moteris arba vaikas, kadangi, laikantis protėvių tradicijų, turi būti pralietas kraujas.

Košmariška istorija

Kaltinamoji pusė nurodė, kad N. Mbatha, padedamas L. Magubane, nužudė 25-erių metų Z. Hlatshwayo.

Vėliau nužudytosios kūnas buvo supjaustytas dalimis ir kai kurios iš jų panaudotas atliekant liaudies medicinos ritualus.

„Visi su šia byla susiję faktai tiesiog siaubingi. Tai tiesiog košmariška istorija. Žmogaus reakcija į tokias aplinkybes tiesiog neprognozuojama. Suprantama, kad galėjo kilti noras nusimesti kaltę, bet vėliau žmogus persigalvojo“, – sakė nuosprendį paskelbęs teisėjas.