43 metų Stephenas Lee Daviesas tikina sergąs seksomnija - tai būsena, kurios metu užsiimama seksu miegant ir galiausiai apie tai nelieka jokių prisiminimų. Vyras teigia neprisiminęs besimylėjęs su šešiolikmete moksleive.

Mergina viešėjo pas S. Lee Daviesą jo namuose, netikėtai ji sunegalavo. Buvo nuspręsta, kad ji miegos kartu su šeimininku, nes jo miegamajame esą vėsiau.

Paauglė pasakojo pabudusi ir supratusi, kad vyras su ja mylisi.

S. Lee Daviesas, Velso tapytojas ir dekoratorius, teigia supratęs, kad kažkas ne taip tik tada, kai kitą dieną merginai nusiuntė trumpąją žinutę, o ji jam atrašė: „Eik po velnių, prakeiktas kalės vaike“.

Teismo metu buvusi menininko žmona Angela pareiškė, kad jos vyras dažnai miegodamas lytiškai susijaudindavo.

„Jis niekada nebuvo agresyvus ir niekada nevertė mane mylėtis prieš mano valią. Kartais pastebėdavau, kad jo akys atmerktos, tačiau jo šiame pasaulyje nebūdavo. Juokinga situacija. Turiu pasakyti, kad keisčiausia, jog jie nieko neprisimindavo. Nors jo akys ir plačiai atmerktos, paskui jis nieko neprisimindavo“, - teisme sakė moteris.

Kita buvusi kaltinamojo gyvenimo draugė sakė prisimenanti ilgiausius pokalbius su tuometiniu mylimuoju bei seksą, nors tuo metu vyras giliai miegojo ir nė akimirkai nepabusdavo.

Edinburgo miego sutrikimų centro vadovas Chrisas Idzikowski‘s teismui patvirtino, kad S. Lee Daviesas kenčia nuo seksomnijos simptomų.

„Tokia būsena būdingiausia giliai įmingantiems vyrams. Miegodami vyrai gali neprabusdami mylėtis 20-30 minučių“, - sakė ekspertas.

Teisėjas Paulas Thomasas padėkojo teismui už „itin sudėtingos bylos išsprendimą“.