V. Putinas penktadienį vakare svečiavosi Maskvoje Linksmųjų ir išradingųjų klube (LIK), įsikūrusiame buvusio kino teatro „Havana“ pastate, kuris buvo perduotas Klubui pernai, ir dabar rekonstruojamas.

Klubo dalyvius domino ne tik LIK perspektyvos, bet ir kitos, daugelį rusų jaudinančios temos, taip pat ir žiemos laikas.

Apie tai paklausė komandos „Triodas ir diodas“ kapitonas Maksimas Kiseliovas, kuris prisistatydamas pateikė ir savo paso duomenis, - šitaip, juokais, jis matyt norėjo pabrėžti savo klausimo rimtumą.

„Aš jau 20 metų šiuo klausimu nesidomiu, tam yra kiti specialūs organai“, - taip pat mėgino juokauti premjeras.

M. Kiseliovas domėjosi, kokios priežastys verčia vėl grįžti prie žiemos laiko temos.

„Aš nieko neinicijavau, tiesiog labai daug klausimų su tuo yra susiję, - atsakė V.Putinas. - Dar tada, kai svarstėme šią temą, Dmitrijus Anatoljevičius (prezidentas Dmitrijus Medvedevas) tai padarė, patenkindamas dirbančiųjų pageidavimą - daugelis buvo nepatenkinti tuo, kad laikas keičiamas“.

Tuo pačiu, pažymėjo jis, atsisakius perėjimo prie žiemos laiko, kilo įvairių problemų, - nuo Europos atsiliekama 3 valandomis; ir tai jau yra apčiuopiamas skirtumas aistruoliams ir verslininkams.

„Niekas šio sprendimo įsikibęs nesilaiko, reikia atidžiai, neskubant pažiūrėti į praktiką“, - pabrėžė V. Putinas.