Jis ketina siūlyti parlamentui balsuoti šiuo klausimu. Savo poziciją D. MacShane'as grindžia tuo, kad Maskva sistemingai pažeidinėja įstatymus ir žmogaus teisių principus.

„The Guardian“ pažymi, kad šių metų liepos 27 dieną įvyksiančioje Olimpiados atidarymo ceremonijoje dalyvaus dešimtys valstybių vadovų. Šiuo metu premjero pareigas užimantis V. Putinas, nepaisant pernai gruodį vykusių daugiatūkstantinių mitingų prieš rinkimų falsifikavimą, turėtų laimėti kovo mėnesį Rusijoje vyksiančius prezidento rinkimus. Tad laikraštis daro išvadą, jog V. Putinas jau gegužę grįš į Kremlių ir tarptautinę areną.

Denisas MacShane'as
D. MacShane'as pabrėžia, kad Londonas visiškai nenusistatęs prieš Rusiją, todėl toks žingsnis būtų nukreiptas ne prieš pačią šalį, juo labiau ne prieš jos olimpiečius, o konkrečiai prieš V. Putiną. Parlamentaras stebisi, kad Didžiosios Britanijos valdžia garsiai kritikavo Muammarą Gaddafi ar Basharą al Asadą, tačiau „nutildavo“ kalbai pasisukus apie Rusiją ar Kiniją.

„Atėjo laikas ginti britų vertybes ir nekeliaklupsčiauti prieš Putiną tikintis, kad jis su mumis bendradarbiaus Sirijos ar Irano klausimais“, - pareiškė D. MacShane'as.

Parlamento narys pateikė konkretų istorinį pavyzdį, kai 1980 metais tuometė britų premjerė Margaret Thatcher išdrįso boikotuoti Maskvos olimpines žaidynes dėl to, kad Sovietų Sąjunga įvedė savo karines pajėgas į Afganistaną. „Manau, kad ponas Davidas Cameronas (dabartinis premjeras – red.), jeigu jis nori prilygti geležinei ledi, privalo ištarti Putinui „ne“, - įsitikinęs D. MacShane'as.