Tarekas Hamadas ima skustuvą ir nė neatsiklausęs pradeda skusti vaikinui pakaušį. Daugiau nei trejus metus pradirbęs vyrų kirpykloje Berlyno Sonnenallee (liet. Saulės alėja), T. Hamadas teigia puikiai žinantis, ko pageidauja jo klientai, dauguma – migrantai iš Sirijos, kaip ir jis pats.

„Viskas čia kaip namie, – sako 27 metų T. Hamadas, palestinietis, gimęs ir užaugęs Damasko pabėgėlių stovykloje. – Barzdas mes mokame prižiūrėti geriau nei vokiečiai. Bet jiems geriau sekasi dažyti plaukus.“

Sonnenallee, vietinių vadinama „Arabų gatve“, daugeliui sirų primena gimtuosius namus. Čia jie gali nusipirkti halal mėsos, šviežių pistacijų ir saldainių su kremu ir riešutais – iš pardavėjų, kalbančių jų kalba. Moterys čia gali rasti hidžabų ir moterų kirpyklų. Vyrai gali melstis mečetėse ir susitikti kavinėse, kuriose puoselėjama Sirijos gyvenamųjų kvartalų atmosfera.

Tačiau Sonnenallee sulaukia ir politinio rezonanso, berlyniečiams ruošiantis artėjančiam kanclerės Angelos Merkel pasitraukimui nuo scenos. Būtent ši gatvė yra vienas iš labiausiai matomų jos palikimo – ir nesibaigiančių naujos bendruomenės integravimo iššūkių – simbolių.