Pasak „Süddeutsche Zeitung“, ministrė kitą savaitę nori atsistatydinti iš pareigų. Tačiau dar nėra oficialiai patvirtinta.

Gynybos ministerijos atstovas naujienų agentūrai AFP sakė: „Sklando gandai, bet mes nekomentuojame“.

„Bild“ nurodo, kad planuojamo atsistatydinimo priežastis buvo Ch. Lambrechto suvokimas, kad Gynybos ministerijai reikia pokyčių.

Kaip galima įpėdine įvardijama Eva Högl.

Vokietijos žiniasklaida skelbia, kad pastaruoju metu aštrių kritikos strėlių sulaukusi šalies gynybos ministrė Christine Lambrecht ketina atsistatydinti.

Apie tokius politikės ketinimus penktadienio vakarą pranešė laikraštis „Bild“, dienraštis „Süddeutsche Zeitung“ ir televizijos kanalas NTV, tačiau gynybos ministerija šių pranešimų nepatvirtino.

Atsakydamas į atitinkamą naujienų agentūros dpa užklausą, ministerijos atstovas pareiškė, kad tai esą yra „gandai“, kurie nebus komentuojami.

Nepaisant to, dpa cituoja šaltinius, kurie tvirtino, kad Ch. Lambrecht dėl tolesnio darbo ministrės poste galimai apsispręs per ateinančią savaitę.

Šios žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos nekomentavo ir Ch. Lambrecht Socialdemokratų partija (SPD).

Ch. Lambrecht pastaruoju metu Vokietijoje užgriuvo kritikos lavina. Gyventojai suabejojo ministrės kompetentingumu ir pasipiktino jos viešais pasisakymais, įskaitant Naujųjų metų sveikinimą, kuriame ji griaudint fejerverkams kalbėjo apie Rusijos invaziją į Ukrainą.

Apklausos rodo, kad dauguma šalies piliečių norėtų, jog Ch. Lambrecht paliktų einamas pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)