Teismas pareiškė neturintis jokių įrodymų, kad tas 26 metų Alžyro pilietis priklausė apie 10 vyrų grupei, kurios nariai kurios nariai apsupo ir grabinėjo tą moterį centrinėje geležinkelio stotyje.

Vėliau pas kaltinamąjį buvo rastas nukentėjusios moters telefonas, bet jis tvirtino nusipirkęs tą aparatą iš pažįstamo.

Tačiau teismas pripažino alžyrietį kaltu dėl vogtų daiktų laikymo, taip pat pagal atskirą kaltinimą už įsilaužimą į automobilį pernai gruodį. Jam buvo skirta lygtinė šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Arabų ir šiaurės afrikiečių lytinio priekabiavimo išpuoliai Kelne sukėlė pasipiktinimą Vokietijoje ir padidino visuomenės susirūpinimą dėl daugiau negu milijono prieglobsčio ieškotojų, atvykusių daugiausiai iš Artimųjų Rytų. Ultradešiniųjų grupuotės ragino sukilti prieš „sekso džihadistus“ ir „pabėgėlius prievartautojus“.

Kai tie incidentai atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, daugiau moterų pareiškė nukentėjusios per tas atakas. Dabar prokurorai yra gavę 1 170 pareiškimų dėl baudžiamųjų veikų, įskaitant 492 kaltinimus seksualiniu užpuolimu.

Vienas 19-metis marokietis, kuris yra pagrindinis įtariamasis dėl lytinio smurto Kelne, stos prieš teismą po to, kai jis buvo pastebėtas vagiantis iš parduotuvės Vokietijos pietuose. Praeitą savaitę jis buvo suimtas Šveicarijoje.