Olafas Scholzas, socialdemokratų (SPD) kandidatas į aukščiausią poziciją rugsėjo 26 dieną vyksiančiuose parlamento rinkimuose, sakė, kad niekada nebuvo „jokių abejonių“ dėl partijos, su kuria jis tikisi dirbti.

„Norėčiau vadovauti kartu su žaliaisiais. Dėl to niekada neturėjau jokių abejonių. Jau esu dirbęs su žaliaisiais įvairiose vyriausybėse, federalinėje vyriausybėje, taip pat ir Hamburge", – sakė O. Scholzas laikraščiui "Tagesspiegel".

„Esame skirtingos partijos, siekiame skirtingų tikslų, tačiau turime ir sutampančių dalykų“, – sakė O. Scholzas, šiuo metu einantis A. Merkel vyriausybės finansų ministro pareigas.

Daugelis apklausų rodo, kad O. Scholzas pirmauja prieš A. Merkel pasirinktą kandidatą į kanclerius – centro dešiniųjų politiką Arminą Laschetą, kuris prieš tai daug mėnesių buvo populiariausias iš visų kandidatų.

Jei O. Scholzas lyderio poziciją išlaikytų ir rinkimų dieną, tai būtų nuostabus posūkis SPD, kuri daugelį metų rinkimuose patirdavo vieną nesėkmę po kitos tiek žemių, tiek ir nacionaliniu lygmeniu.

Nepriklausomai nuo rezultatų, nė viena partija greičiausiai neturės absoliučios balsų daugumos. Tai verčia kandidatus atskleisti, su kuo jie norėtų dirbti.

Politikos apžvalgininkai teigia, kad vyriausybės sudarymo laikotarpis – pirmasis be A. Merkel per 16 metų – gali būti sudėtingas ir daug ginčų sukelsiantis procesas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)