„NATO pasirengusi ginti kiekvieną Aljanso teritorijos kvadratinį centimetrą, – sakė jis trečiadienį lankydamasis Ämari oro pajėgų bazėje Estijoje. – Mes remiame Baltijos šalis ir užtikriname apsaugą. Ir šiuo atžvilgiu galima kliautis Vokietija.“ Kartu su JAV ir Didžiąja Britanija Vokietija esą skiria daugiausiai pajėgų rytiniame NATO flange.

F. W. Steinmeieris Estijoje susipažino su Vokietijos oro pajėgų misija stebint ir saugant oro erdvę virš Baltijos šalių. „Esu čia ir tam, kad nuoširdžiai padėkočiau kariams už misiją, kurią jie vykdo“, – pabrėžė prezidentas.

Vokietija ir Didžioji Britanija kovo 6 dieną perėmė patruliavimą Baltijos šalių oro erdvėje. Neatpažintam lėktuvui artėjant prie Baltijos oro erdvės, pakyla vienas Vokietijos ir vienas Didžiosios Britanijos naikintuvas „Eurofighter“.

Trims Baltijos valstybėms ir NATO narėms Estijai, Latvijai ir Lietuvai trūksta savo oro pajėgų. NATO naudojasi bazėmis Šiauliuose ir Ämari, kad galėtų kontroliuoti oro erdvę virš Baltijos regiono. Vykdydamos NATO Greitojo reagavimo oro policijos misiją sąjungininkės dislokuoja lėktuvus ir pagalbinį personalą rotacijos tvarka.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją