F. W. Steinmeieris pažymėjo, kad dėl karo Ukrainoje pasauliui reikia persiorientuoti ekonominėje, karinėje ir politinėje srityse.

Pasak Vokietijos prezidento, karas prieš Ukrainą sukėlė „stipriausią geopolitinių ir geoekonominių pokyčių dinamiką“, o to pasekmės yra nenuspėjamos ir niekam nepavyks to išvengti.

Jis pridūrė, kad Vokietijos tikslas turėtų būti ekonominė nepriklausomybė nuo autoritarinių valstybių. Taip pat reikia ieškoti naujų partnerių pasaulyje. Jo nuomone, jomis gali tapti Afrikos šalys, Singapūras, Indonezija.

„Turime savo demokratiją, savo ekonomiką padaryti tvarią, turėdami omenyje savo tikslus: taisyklėmis pagrįstą pasaulio tvarką ir liberalią, sąžiningą ir klimatui palankią pasaulinę ekonomiką“, – teigė F. W. Steinmeieris .

Vokietijos prezidentas ne kartą buvo kritikuojamas dėl glaudžių ryšių su Rusija. Pats politikas po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą pasmerkė V. Putino veiksmus.

Anksčiau buvusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė nemananti, kad sprendimas statyti „Nord Stream 2“ buvo klaidingas. Ji pažymėjo, kad iki Rusijos invazijos į Ukrainą „Nord Stream 2“ neveikė, todėl sakyti, kad dujos buvo Rusijos ginklas, nedera.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)