Johannas Wadephulis, CDU ir Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) parlamentinės frakcijos vicepirmininkas, sako, kad nereikėtų skubėti atmesti JAV prašymo.

Politikas palaiko idėją, kad Vokietija turėtų ir toliau į Siriją siųsti žvalgybos lėktuvus.

„Šiame regione kalbama apie saugumą bendrai, o ne tik apie Amerikos saugumą“, - politikas sekmadienį sakė naujienų agentūrai dpa.
Manoma, kad J. Wadephulis gali pakeisti Vokietijos gynybos ministrę Ursulą von der Leyen, jei ši bus paskirta naująja Europos Komisijos pirmininke.

JAV paprašė Vokietijos padėti kovoti prieš „Islamo valstybės“ likučius siunčiant karius, kurie paremtų kurdų vadovaujamas Sirijos demokratines pajėgas (SDF) šalies Šiaurės rytuose.

JAV remia SDF aljansą, tačiau planuoja išvesti didžiąją pajėgų dalį iš Sirijos.

Kovo mėnesį SDF užėmė paskutinį „Islamo valstybės“ bastioną Sirijoje, tačiau radikalūs islamistai aktyviai veikia pogrindyje.

Prieš atitraukdamos savo pajėgas JAV siekia, kad 80 sąjungininkų labiau prisidėtų prie koalicijos prieš „Islamo valstybę“.

Vokietija koalicijoje dalyvauja siųsdama žvalgybos lėktuvus „Tornado“, į Jordaniją nusiuntė kuro papildymo orlaivį ir treniruoja karius Irake.