Apie tai Vokietijos žurnalui „Focus“ pareiškė Bundestago Tarptautinių reikalų komiteto ir parlamentinės darbo grupės Vokietijos – Ukrainos reikalams narys Karlas Georgas Wellmannas, skelbia TSN.ua.

Kremlius turi planų, pagal kuriuos jau balandžio 21-ąją pietrytinės Ukrainos sritys turi paskelbti savo nepriklausomybę. Po šio žingsnio jas pripažins Rusija“, - sakė Vokietijos politikas.

Jis pridūrė, kad Maskvoje tvyro įsitikinimas šio proceso negrįžtamumu. Tuo tarpu Vakarai nežino, kaip reaguoti į separatizmą Ukrainoje.

„Niekas juk nežino, ar Rusija apsiribos Donecku, ar sieks Kijevo bei Lvovo. NATO jau leido suprasti, kad ji nekariaus. Tačiau aš įsitikinęs, kad rusai nėra tiek agresyvūs, kad grasintų šalims, priklausančioms NATO. Jie nesiverš į Baltijos šalių teritoriją“, - sakė K. G. Wellmannas.

Jis taip pat pažymėjo, kad mąstant logiškai, Vladimiras Putinas taip pat turėtų siekti, kad padėtis Ukrainoje būtų stabili. Maskva kelią šio tikslo link sieja su Ukrainos federalizacija. K. G. Wellmannas pažymi, kad Kijevas hipotetiškai galėtų pagalvoti apie tokį variantą, bet ne apie tokį modelį, kokį siekia primesti Rusija.

„Gana protinga būtų federalizacija pagal Vokietijos modelį“, - sakė vokiečių politikas, pridūręs, kad Rusija dabar elgiasi neracionaliai, todėl pasakyti, ar federalizacija stabilizuotų Ukrainą, yra sudėtinga.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Ženevoje diplomatai aštuonias valandas derėjosi, kad separatistai Ukrainos rytuose sudėtų ginklus.