Valdančiosios CSU partijos politikas atsisakė vykti į Maskvą po to, kai prieš kelias dienas sostinės Šeremetjevo oro uoste į šalį nebuvo įleistas CDU partijos parlamentaras Karlas Georgas Wellmannas.

J. Singhammeris ketino atvykti į trečiadienį prasidėjusią Bundestago alumnų tarptautinių klubų delegatų konferenciją, kurioje atstovai iš 10 šalių diskutuoja tema „Komunikacija posovietinėje erdvėje“.

„Deja, neturėsime garbaus svečio mūsų renginyje. Ponas Singhammeris pademonstravo solidarumą su savo kolega ir nutarė nevykti į Maskvą. Mes labai apgailestaujame dėl tokio mūsų šalies elgesio, – pradedant konferenciją sakė Rusijos Bundestago stipendininkų alumni klubo narys Dimitrijus Androsovas. – Esu dėkingas visiems, kurie sugebėjo atvykti, nes tuo parodoma, kad ir Rusijoje yra su kuo kalbėtis, diskutuoti, kad čia yra draugų. Tai svarbus ženklas, kad net ir esant įtemptai situacijai galime diskutuoti sudėtingomis temomis.“

 Dimitrijus Androsovas

J. Singhammeris vizito Maskvoje metu ketino apsilankyti ir Rusijos užsienio reikalų ministerijoje, susitikti su Dūmos Ryšių su Vokietijos parlamentine grupe, Bažnyčios ir opozicijos atstovais.

„Būdamas Vokietijos Bundestago vicepirmininku negaliu toleruoti tokio elgesio su Bundestago kolega, kuriam be pagrindimo buvo uždrausta atvykti į šalį“, – rašoma Vokietijos politiko pranešime spaudai.

Įtampa ėmė augti po to, kai krikdemas K. G. Wellmanas sekmadienį nebuvo įleistas į Rusiją. Maskvos Šeremetjevo oro uoste politikui buvo pasakyta, kad jis į Rusiją negalės atvykti iki 2019 m. lapkričio.

Pats politikas skundėsi, kad su juo elgtasi nemandagiai, atėmė diplomatinį pasą, gaišino ilgas valandas, naktį teko praleisti tranzito zonoje, galiausiai įsodino į išskraidinantį lėktuvą. K. G. Wellmanas vadovauja Bundestago Ryšių su Ukraina parlamentarų grupei.

Berlynas pareiškė Maskvai protestą. Šis incidentas paskatino Vokietijos politikus diskutuoti, ar apskritai nereikėtų griežčiau elgtis su Rusija ir vengti bet kokių parlamentinių kontaktų.

Bundestago vicepirmininkas jau yra kartą atsisakęs vykti į Maskvą.

Johannesas Singhammeris