Šis asmuo norėjo vykti į Iraką ir prisijungti prie „Islamo valstybės“, ketvirtadienį paskelbė Vokietijos kriminalinės policijos biuras (LKA) Vysbadene ir prokuratūra Frankfurte.

Vyras įtariamas planavęs įvykdyti rimtą smurtinį išpuolį, keliantį pavojų valstybei. Jis, be kita ko, gavo sprogstamųjų ir padegamųjų įtaisų gamybos planus. Pranešama, kad jis taip pat norėjo gauti automatinį ginklą, kad per išpuolį nužudytų kuo daugiau žmonių.

Šį vyrą pareigūnai sekė nuo vasaros. Per pirmąją kratą namuose pernai rugpjūtį, be kitų dalykų, buvo konfiskuotos „Islamo valstybės“ vėliavos.

Užsimaskavę tyrėjai vėliau atskleidė, kad iš pradžių šis asmuo buvo atsisakęs įvykdyti planuotą išpuolį, nes bijojo būti aptiktas. Vietoj to jis norėjo prisijungti prie „Islamo valstybės“, kad „žudytų bedievius“ ir „kovotų su valstybės institucijomis“, sakoma pranešime.

Po LKA stebimos kelionės automobiliu trečiadienį kaltinamasis buvo sulaikytas greitkelyje netoli Pasau, nepasiekęs sienos. Ketvirtadienį jis turėjo stoti prieš teisėją Frankfurte.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją